Hoe aanleveren

Hoe lever je jouw bestanden aan en nog veel meer.

Welke afmetingen kies ik?

Wanneer jouw foto niet overeenkomt met de afmetingen die je kan kiezen, zorg er dan voor dat beide afmetingen binnen het gekozen formaat vallen. Indien er aan één zijde extra witruimte was, zal die verwijderd worden, tenzij deze voorzien was in het bestand dat werd aangeleverd.
Wanneer de foto groter is dan de gekozen afmetingen, passen wij het formaat van de foto aan.

Twijfel je of het formaat goed is, stuur ons een mail en wij helpen je verder.

Ben je niet goed in fotobewerking? Vraag ons naar de instelkosten voor jouw bestelling.

Foto's printen op groot formaat
Foto's printen op groot formaat

Mijn kader is al besteld

Je hebt al een kader besteld maar de verhoudingen van de foto komen niet overeen. Geen probleem. Verhoudingen van kaders en fotos verschillen vaak. Je kan de foto iets kleiner dan de kader laten afdrukken en een passe-partout laten maken.

Je kan er ook voor kiezen in Photoshop extra witruimte toe te voegen zodat je de foto op het juiste formaat kan laten printen. 

Weet je niet hoe exra witruimte toe te voegen? Vraag naar de instelkosten voor jouw bestelling.

Welk bestandsformaat is het best?

Je kan bestanden aanleveren in .tif, .jpg (o .jpeg) en .pdf. Dit zijn universele bestandsformaten die door alle printsoftware kunnen geopend worden.

Geen .psd? Neen, dit is een bestandsformaat wat voor Photoshop bestemd is en kan niet door alle software geopend worden. Je kiest  dan beter voor .tif.

Kies ik .tif of .jpg? Een .tif bestand bewaart alle data van jouw foto. Een .jpg comprimeert het beeld en behoudt enkel de data die nodig zijn om de grootte van jouw foto . De bestanden zijn dan ook kleiner dan .tif bestanden.
Voor een afdruk zal je het verschil niet zien wanneer je jouw .jpg bestand op de juiste resolutie en met de hoogste kwaliteit opslaat.

Foto's printen op groot formaat
Fotoprints op groot formaat

Welke kleurruimte kies ik?

Fotoprinters werken binnen de RGB kleurruimte. Omdat onze printer met 11 kleuren werkt kan hij een grotere kleurruimte aan dan sRGB en kies je best voor Adobe RGB.  

Weet je niet hoe je de kleurruimte juist zet, vraag dan naar onze instelkosten voor jouw fotoprints.

Welke resolutie is vereist?

De resolutie, nodig voor het afdrukken van jouw foto, is het aantal “dots per inch” (dpi). De beste printkwaliteit bekom je op 300 tot 240 dpi. Voor grotere afdrukken voor aan de muur voldoet een resolutie van 150 dpi. De resolutie van jouw afbeelding kan je controleren in Photoshop.

 

Foto's printen op groot formaat

Adres

Alkenhoofseweg 35
3520 Zonhoven

Contact

(+32) 011 911 303
info@bildskrift.be

Openingsuren

M – V : 9u –17u

Afhalen is op afspraak.
Kan buiten de kantooruren.