Resolutie

De resolutie, nodig voor het afdrukken van jouw foto, is het aantal “dots per inch” (dpi). De beste printkwaliteit bekom je op 300 tot 240 dpi. Voor grotere afdrukken voor aan de muur voldoet een resolutie van 150 dpi.

Je kan de maximum printbare grootte eenvoudig controleren in Photoshop. Ga in de menu naar Image / Image size. Hier kan je de dpi op 150 zetten, de afmetingen worden automatisch aangepast. Wat je nu ziet , is de maximum grootte die kan geprint worden voor jouw foto. Zoals je ziet, heeft jouw foto geen vaste dpi, maar een aantal pixels. Je kan voor elke dpi waarde berekenen hoe groot jouw foto uiteindelijk kan afgedrukt worden.

Let op: zorg dat de checkbox “resample image” niet werd aangevinkt in Photoshop. Het is niet de bedoeling dat de foto opnieuw gaat samengesteld worden volgens jouw ingevulde gegevens wanneer je enkel de grootte wil controleren.