Witruimte

Grootte foto bepalen

Om te beginnen moet je eerst bepalen hoe groot jouw eigenlijke foto moet zijn binnen de witruimte. Deze afmetingen geef je in bij  Afbeelding /Afbeeldingsgrootte in Photoshop en slaat dit op.

Let op: wanneer je “Nieuwe pixels berekenen” hebt aangevinkt moet je het bestand onder een andere naam opslaan, anders ben je de originele grootte kwijt. Wanneer je deze checkbox niet aangevinkt hebt, gaat het totaal aantal pixels niet aangepast worden.

Witruimte toevoegen

Nu moet je witruimte toevoegen die in jouw kader past. Dit doe je bij Afbeelding / Canvasgrootte in Photoshop. 

Eerst zet je onderaan de kleur voor de canvasuitbreiding juist. Je kan dit natuurlijk ook in een andere kleur doen dan wit. Zie wel dat je een “achtergrondlaag” hebt in jouw bestand want anders werkt dit niet. Ook bij een PNG bestand kan je geen kleur selecteren bij canvasuitbreiding.

Wanneer de print de exacte afmetingen voor jou kader moet hebben, vink je “relatief” uit. Nu kan je de afmetingen ingeven die je nodig hebt en het bestand bewaren. Je bestand heeft nu de juiste afmetingen om geprint te worden